Green Blood
|
|
| Nebunie | |
| | Autor | Mesaj |
---|
literarry isane Moddie fan-fic
Mesaje : 340 Puncte : 5748 Data de inscriere : 23/02/2010 Varsta : 31 Localizare : intr-un nor de fum..
| Subiect: Nebunie 4/18/2010, 01:49 | |
| Off: am stat un sfert de ora sa ma gandesc ce titlu sa pun ca sa nu para un topic idiot in care se vor discuta prostii. On:In acest topic as vrea sa vorbim despre nebunie,dar nu cea care se poate tratata adica :
Nebunie sau alienare, alienaţie, demenţă, sminteală, smintire, ţicneală, boală mintală, a fost până sfârşitul secolului al XIX -lea considerată ca o comportare neobişnuită ca nu se încadrează în normele de comportare în societate. Termenul definea în trecut numai o aberaţie de la comportarea unui om normal (latină delirare). Că această comportare neobişnuită este legată de o boală, exista în medicină numai o presupunere vagă despre o cauză patologică. Astfel epilepsia sau tulburările cauzate de traumatismele cerebrale erau încadrate de medici tot la nebunie. Aceste fenomene erau interpretate diferit în funcţie de rigiditatea normelor sociale, religie, cultură şi perioada istorică. Din această cauză medicina modernă care are criterii conturate mai clare de diagnostic al bolii nu i-a în considerare diagnosticul medical al nebuniei din izvoarele istorice.
(Wikipedia)
ci despre acea nebunie destul de normala pe care o are fiecare intr-o doza mai mica sau mai mare.Ca sa intelegeti ce vreau sa spun o sa incerc cat de cat scurt sa-mi exprim ideile mele mai anormale despre acest subiect.
Pentru mine nebunia nu este o boala care se poate trata cu medicamente sau cu izolare adica inchiderea "bolnavului" in ospiciu si indepartarea lui de rude,prieteni,familie,etc. Consider ca fiecare persoana este putin nebuna,dar nu ma refer la faptul ca se da cu capul de pereti,se autoraneste,sau se sinucide.
Nebunia la care ma refer eu nu inseamna asta,eu fac referire la nebunia mintala,daca pot s-o numesc asa.Ca sa fiu si mai clara cred ca toti avem ganduri nebunesti ,sadice,masochiste sau mai stiu eu cum.
Eu da,recunosc ganduri cu de toate si le folosesc pentru a compune;nebunia mea se imbina cu scrisul.Majoritatea prietenilor,colegi de clasa si parintii care stiu ca scriu ma cred putin alienata.N-am nici niste proze asa frumoase si cu final fericit.
Terminand cu opinia personala si facand referire la un articol ce l-am vazut intr-un ziar online si apoi pe un alt forum pot sa spun ca unii chiar nu gandesc.Acel articol spunea ca artistii cei mai renumiti de exemplu Eminescu,Picasso,Mozzart si altii ar fi fost nebuni.Dupa mine orice artist e e nebun.De ce?Pentru ca vede lumea altfel,e diferit de ceilalti si are alte idei legate de viata si diferite lucruri.
Pentru om oricine care nu se pierde in anonimat si nu merge cu "gloata" fara sa ridice capul e nebun.Ca sa se inteleaga pentru unii daca esti diferit esti nebun;in zilele noastre nebun e ceva normal si nu mai inseamna acea persoana care chiar are probleme grave psihice din diferite motive.
Cred ca am zis destule,pentru moment si astept replyuri!Sper sa va intereseze si sa discutam pe aceasta tema.Daca am zis ceva si n-ati inteles ma puteti intreva si voi raspunde mai detaliat.
P.s:am incercat sa pun si coduri ca bold,italic ,etc si nu mi-au mers,ma rog. | |
| | | Elodia->d(-_-)b
Mesaje : 236 Puncte : 5885 Data de inscriere : 16/10/2009 Varsta : 31
| Subiect: Re: Nebunie 4/18/2010, 03:13 | |
| si eu sunt nebun rescunosc. sufar de TYMYFOBIE, o boala care nu ma lasa sa stau cateva zile fasa sa spun: TYMY ESTI URAT muhahahahahaha | |
| | | literarry isane Moddie fan-fic
Mesaje : 340 Puncte : 5748 Data de inscriere : 23/02/2010 Varsta : 31 Localizare : intr-un nor de fum..
| Subiect: Re: Nebunie 4/18/2010, 05:01 | |
| Elodia->d(-_-)b daca mi-ai spune numele tau mi-ar fi mult mai usor decat sa stau sa-ti scriu tot nicul si cu toate semnele alea.
Legat de replyul tau imi vine sa mananc tastatura,acum sincer daca aveai ceva de spus o puteai face serios.Adica eu am deschis acest topic sa discutam cat de cat serios despre aceasta tema ce poate fi extrem de usor interpretata si nu sa vorbim despre obsesia ta de al eticheta pe Timy.
Multumesc de intelegere si sper sa nu se mai devieze de la tema altfel cer inchiderea topicului. | |
| | | difficult.song Moderator
Mesaje : 1470 Puncte : 7063 Data de inscriere : 17/10/2009 Varsta : 29 Localizare : Sub aripa unui inger intunecat si pe taramul unde pot respira numai vise. Si imi place aici :X
| Subiect: Re: Nebunie 4/21/2010, 09:12 | |
| Wow, asta chiar este un topic interesant, peste care nu am mai dat pana acum :-? si eu ma consider destul de nebuna. trec dintr-o stare in alta... cel mai des sunt distrata. hmmm... am o groaaaaza de fobii, unele inventate de mine, dar prefer sa le pastrez | |
| | | blink
Mesaje : 120 Puncte : 5642 Data de inscriere : 03/11/2009 Varsta : 29 Localizare : Braila
| Subiect: Re: Nebunie 4/22/2010, 13:27 | |
| cazul Elodiei e valabil si pentru mine ;o
esti urat tymy | |
Mesaje : 1470 Puncte : 7063 Data de inscriere : 17/10/2009 Varsta : 29 Localizare : Sub aripa unui inger intunecat si pe taramul unde pot respira numai vise. Si imi place aici :X
| | | | Elodia->d(-_-)b
Mesaje : 236 Puncte : 5885 Data de inscriere : 16/10/2009 Varsta : 31
| | | | Tim.
Mesaje : 343 Puncte : 5818 Data de inscriere : 30/11/2009 Localizare : Timisoara
| | | | literarry isane Moddie fan-fic
| Subiect: Re: Nebunie 4/25/2010, 01:41 | |
| Multumesc enorm celor care au postat aici si mi-au aratat cat de interesant este subiectul!
Ca o completare la ce-am zis mai sus:
Revenind la artisti.Cum am mai zis si spre finalul postului meu,anterior,erau considerati nebuni cei care ajungeau foarte renumiti si cu un numar mare de creatii;se dedicau intru totul. De asta multi ,sau majoritatea au avut diferite probleme de sanatate ,iar altii au trait putin in comparatie cu un om ce nu face absolut nimic.
Oare de ce?
Pentru vrand doar sa creeze isi neglijau sanatatea,nu manancau(chiar e logic,daca vrei sa faci ceva neaparat nu te mai gandesti la mancare;de multi ori poate intr-o zi pentru a termina un tablou, sau sa scrie la un roman,uitau de hrana.).Un alt factor ce duce la subrezirea sanatatii este nesomnul;normal ca si la lipsa hranei,lipsa de odihnda duce si la mici dereglari psihice ,sau ale organismului.
Orice medic spune ca dupa un efort intelectual creierul,indiferent de cantitatea de materie cenusie posedata,sau obisnuita cu oboseala,e nevoie de o pauza pentru ca neuronii sa se mai "relaxeze".Muncind in continuu cu pauze mici ,sau chiar nule normal ca acest mic organ fara de care am fi legume se deterioreaza.
Astfel apar probleme cu nervii,dureri de cap,insomnii ce se vor agrava in timp,schizofrenie,sau nevroza.As fi vrut sa si exemplific sau sa dau mai multe detalii,dar cred ca as plictisi,sau as fi si mai neinteleasa.
Cred ca ajunge cat am scris acum si o sa mai revin;se pare ca am ajuns sa vorbesc serios doar cu...mine. | |
| | | blink
Mesaje : 120 Puncte : 5642 Data de inscriere : 03/11/2009 Varsta : 29 Localizare : Braila
| | | | difficult.song Moderator
| Subiect: Re: Nebunie 4/25/2010, 09:27 | |
| off: ^ Ma bucur on: Mda, si profa noastra de desen ne mai poveste despre lucrurile astea. Nu am mari cunostinte in acest domeniu dar stiu ca uneori si eu pot devenii nebuna, cand am o fixatie sau cand vreu sa termin ceva rapid. Imi plac monologurile tale Esti... poeta... sau mai exact filozoafa... Te admir pentru asta. Mai astept un monolog. | |
| | | Tim.
Mesaje : 343 Puncte : 5818 Data de inscriere : 30/11/2009 Localizare : Timisoara
| Subiect: Re: Nebunie 4/26/2010, 05:23 | |
| Scuze ca am fost si eu off topic mai sus.
In legatura cu subiectul....e genial eu unul nu m-as fi gandit la asa ceva. Ai descris foarte bine nebunia mentala si cea mintala dupa parerea mea. Nu sunt de acord nici eu cu afirmatia aceea, oamenii de stinta scriitorii si cei care care sunt ca ei adica mai diferiti si mai inteligenti ......nu sunt nebuni. Si eu mai sunt nebun cateodata dar mai si gandesc sadic sau nebuneste. Bine ca e doar in mintea mea ce gandesc nebuneste si nu practic ceea ce gandesc ca atunci as fi inchis pe viata. Are dreptate Ada si eu te admir pentru ca esti diferita si esti si foarte talentata.....imi plac poeziile si prozele tale desi nu am citit prea multe. Dar sti sa si filozofezi. Si incerci sa salvezi forumul sa nu mai fie pustiu...voi deschide si eu in curand cateva topicuri si voi posta la proze, poezii si ficuri dupa ce le voi citi. | |
| | | literarry isane Moddie fan-fic
| Subiect: Re: Nebunie 6/21/2010, 17:23 | |
| N-am mai trecut de mult timp pe aici si acum e si o ora superba pentru a vorbi despre asta ceva.
Inainte sa incep multumesc pentru replyurile interesante,legate de subiect sau nu,macar prin spam sa se adune posturi,daca nu prin seriozitate si dezbatere.
Revenind.. Tot citind pe net sau auzind si diferite persoane,multi pacienti sau persoane speciala,ca sa nu le numesc nebuni ca nu-i frumos,au spus ca ei vad lumea altfel.E si normal acest lucru,dar n-o vad deformat,in sensul rau cum multi din noi cred.Ei isi formeaza un mediu al lor in care poate de multe ori e pace si liniste,ceea ce nu pot obtine traind printre ceilalti. Acum cred ca si cei normali care nu sufera de nici un fel de boala psihica sau mai usor nebunie isi creeaza o lume a lui ,in care mediteaza sau se retrage pentru un timp mai scurt sau mai lung.
De multe ori ei sunt etichetati asa ,pentru ca nimeni nu se opreste sa-i asculte cu rabdare,intelegere si sa incerce sa le arate ca si lumea reala e buna si ca ar putea s-o faca si mai frumoasa.Parca multe persoane normale ii arunca sau ii fac sa ramana acolo prin actiunile si cuvintele lor.Si eu nu cracnesc si stau in lumea lor,perfecta pentru ei ciudata pentru altii.
Momentan cam atat si sper sa nu ajung sa vorbesc singura pe aici,altfel cred o iau si eu pe urma lor.Glumesc,dar totusi se poate posta;e un subiect destul de liber si are atatea ramuri.Dar ma rog..fiecare cum crede.Nu trebuie sa fi psiholog sau nebun ca sa-ti dai cu parerea. | |
| | | Tim.
| Subiect: Re: Nebunie 6/24/2010, 16:37 | |
| Nu vei vorbi singura, sunt si eu pe aici. Nu cred ca cei doi vor mai reveni si oricum putem sa continuam si sa-i lasam sa faca ce vor, apoi poti sterge posturile lor. Din punctul meu de vedere, ai dreptate. Si ne ajuti si pe noi sa intelegem, documentandu-te tu si explicandu-ne noua. Si eu vad lumea altfel cateodata si mi-am si creat o lume doar a mea. E mai mult virtuala, dar si fantastica. Oricum in general ma refugiez in lumea mea, in aceea dimensiune pe care doar eu o pot vedea, atunci cand am diferite stari. Dar si atunci cand sunt normal si am nevoie de eliberare, liniste, relaxare. E ca o oaza de energie vitala. Dar nu sunt atat de nebun, nu am dunga rosie pe buletin. | |
| Subiect: Re: Nebunie 6/28/2010, 14:08 | |
| cu multa intarziere reapar si eu aici... ce pot zice?! nebunia este un loc aparte... e interesant cum fiecare.... persoana incerca sa se retraga in locul lor fericit... si eu fac asta, doar ca nu ma consider nebuna :)) ma consider aeriana si neatenta... usor irascibila atunci cand sunt pusa sa ma trezesc rapid la realitate... nebunia, in adevaratul sens añ cuvantului, este regatul in care persoana respectiva domneste peste propriul "eu". sau cel putin asa vad eu, aceasta forma de a exista. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Nebunie | |
| |
| | | | Nebunie | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|