Green Blood
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Green Blood

AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Twilight (Amurg)

In jos 
+3
.Fancy underwear
Your Dear,
difficult.song
7 participanți
AutorMesaj
difficult.song
Moderator
difficult.song

Puncte : 7063
Data de inscriere : 17/10/2009
Varsta : 29
Localizare : Sub aripa unui inger intunecat si pe taramul unde pot respira numai vise. Si imi place aici :X

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime10/25/2009, 04:21

https://2img.net/r/ihimizer/img195/7509/twilightbookcovera.jpg

Amurg este un roman despre vampiri pentru tineri, scris de autoarea Stephenie Meyer, fiind publicat pentru prima oară în SUA în 2005,iar în România în luna mai a anului 2008. Este prima carte din seria Amurg iar acţiunea ne este prezentată prin prisma unei fete de 17 ani, care se mută din oraşul Phoenix, Arizona în micul Forks, Washington. Aceasta îşi pune viaţa în primejdie când se îndrăgosteşte de un vampir, Edward Cullen.

Isabella „Bella” Swan se mută din seninul Phoenix, Arizona în înnoratul Forks, Washington ca să locuiască cu tatăl ei, Charlie. Ea se decide asupra acestui fapt pentru ca mama sa, Renée, să poată călători cu soţul ei, Phil Dwyer, care joacă într-o ligă minoră de baseball. Nefiind niciodată o elevă prea populară, ea este surprinsă să constate atenţia de care se bucură la noua şcoală şi felul în care băieţii intră în competiţie pentru ea. Izbuteşte să se împrietenească chiar din prima zi cu un grup de studenţi, însă atenţia ei este atrasă de copiii adoptivi ai doctorului Cullen, cinci adolescenţi stranii care formează micul lor grup în care aparent nimeni nu are acces,chiar daca amandoi se priveau reciproc insistent.

La ora de biologie, ea se aşează lângă Edward Cullen, iar el pare de-a dreptul dezgustat de ea, încercând după oră chiar să-şi schimbe cursurile pentru a o evita, lucru care o azvârle pe fată într-o confuzie totală.Dupa sunarea clopotelului de sfarsit de ora EDWARD CULLEN parca sare din banca,dupa ceva timp intalnindu-se intamplator cu BELLA la biblioteca.El dorea sa se inscrie la un curs dar aparitia ei a facut in asa fel incat el sa fuga si sa lase totul balta . Confuzia ei sporeşte atunci când Edward nu mai apare la şcoală, şi se transformă într-o uluire totală în momentul în care el se întoarce, cu o atitudine total schimbată faţă de ea. În momentul în care Edward îi salvează viaţa, oprind un camion care era cât pe ce să o strivească, Bella realizează că ceva este în neregulă cu colegul ei. După ce îl păcăleşte pe un prieten de familie, Jacob Black din tribul Quileute, făcându-l să îi relateze o legendă locală, Bella banuieste că Edward şi familia sa sunt vampiri, dar nici acest lucru nu poate stopa atracţia irezistibilă pe care o simte faţă de el. Ulterior, ea află chiar de la Edward că cei din familia Cullen au decis cu mult timp în urmă să se abţină de la sângele uman, apelând în schimb la sângele animalelor pentru a se hrăni.

Nici lui Edward nu îi este indiferentă Bella, însă el e conştient de pericolul permanent la care o expune de fiecare dată când se văd - pentru el, mireasma ei este de o sută de ori mai puternică decât a oricărui alt om, şi este nevoit să facă uz de toată puterea lui de stăpânire pentru a nu-i face rău. Cu timpul însă, Edward necesită din ce în ce mai puţin efort pentru a se stăpâni şi relaţia lor devine mai trainică.

Apariţia unui alt grup de vampiri azvârle însă totul în aer. James, liderul lor, surprins de protecţia pe care familia Cullen o acordă Bellei, consideră uciderea ei drept o provocare, şi, prin urmare, începe să o vâneze. Bella este nevoită să fugă din Forks împreună cu Jasper şi Alice, doi dintre fraţii adoptivi ai lui Edward, şi să se ascundă într-un hotel din Phoenix. Acolo, ea primeşte un telefon de la James în care acesta îi spune că o ţine captivă pe mama ei, şi îi cere să se predea dacă doreşte ca aceasta să trăiască. Bella soseşte singură la studioul de dans unde se afla James, doar pentru a descoperi că mama ei nici nu fusese luată prizonieră, şi că totul fusese o înşelăciune. James încearcă să o ucidă pe Bella, însă Edward, împreună cu restul familiei, o salvează. Odata ce realizează că James a muşcat-o de mână pe Bella, Edward suge veninul din trupul ei înainte ca acesta să se răspândească şi să o transforme într-un vampir. Reîntorşi în Forks, Bella şi Edward participă la balul de absolvire al liceului, unde fata îşi exprimă dorinţa de a deveni vampir, dorinţă pe care iubitul ei refuză să i-o îndeplinească.

Stephenie Meyer a afirmat că mărul de pe copertă reprezintă fructul interzis din cartea Geneza. Acesta simbolizeaza iubirea dintre Bella şi Edward, care este interzisă, similară fructului din Copacul cunoaşterii binelui şi răului, lucru evidenţiat de citatul din Geneza 2:17 care deschide cartea. De asemenea reprezintă alegerea.

Cartea Amurg este adaptată pe marile ecrane de către Summit Entertainment. Directorul filmului este Catherine Hardwicke iar protagoniştii seriei Isabella Swan şi Edward Cullen sunt portretizaţi de Kristen Stewart şi respectiv Robert Pattinson. Scenariul a fost adaptat de Melissa Rosenberg. Filmul a fost lansat pe 21 noiembrie 2008 în America de Nord şi pe 12 decembrie 2008 în Australia.
Sus In jos
http://strange-song.blogspot.com/
Your Dear,
Best Dramatic Fic
Best Dramatic Fic
Your Dear,

Puncte : 5551
Data de inscriere : 22/10/2009
Varsta : 28
Localizare : wherever you want me to be..

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime10/27/2009, 15:02

hmm eu am citit cartea in decembrie sau asa ceva,eram foarte incantata ca am ceva de citit si nah am devorat-o intr-o zi mi-a placut mult ideea si cum descria bella la inceput si nu stiu am fost si eu putin cuprinsa de febra asta twilight,apoi le-am citit pe toate si mi-a trecut e o carte draguta,se vede ca autoarea isi schimba stilul pe parcursul cartilor..
mie cel mai mult mi-a placut a 3 a:))
dar si prima ca tot despre ea vorbim nu? :))

da,cartea merita citita daca simti nevoia de o poveste de dragoste:))
Sus In jos
.Fancy underwear
Moderator
.Fancy underwear

Puncte : 6176
Data de inscriere : 01/11/2009
Varsta : 30
Localizare : Valsez peste visele imposibile.

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime11/1/2009, 11:56

Era o nebunie foarte absurda cu amurg candva...
Dar deja s-a invechit si am carti care sunt mai bune. Daca vrei sa citesti ceva simplu/ o poveste de dragoste poti pur si simplu sa iti iei amurg. e true
Sus In jos
P-şi-mai-multe

P-şi-mai-multe

Puncte : 5785
Data de inscriere : 01/11/2009

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime11/1/2009, 13:46

A fost singurul volum care mi-a placut cat de cat din serie.
Destul de draguta, desi nu mi se pare ceva extraordinar.
Sus In jos
difficult.song
Moderator
difficult.song

Puncte : 7063
Data de inscriere : 17/10/2009
Localizare : Sub aripa unui inger intunecat si pe taramul unde pot respira numai vise. Si imi place aici :X

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime11/5/2009, 06:55

mie sincer chiar mia placut cartea....
asta este o carte frumoasa, marita citita, .
Sunt mega fana twilight, dar sunt constienta ca mai exista si alte carti pe lume care sunt mai frumoase.
Sus In jos
http://strange-song.blogspot.com/
Strawberry Delight!
Admin
Strawberry Delight!

Puncte : 7371
Data de inscriere : 14/10/2009
Localizare : dark side. we have hentai :]

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime11/15/2009, 05:52

initial n-am vrut sa citesc cartea asta deoarece era la moda
dar pana la urma am zis sa incerc si daca nu-mi place asta e :))
si pot sa spun ca mi-a ajuns primul capitol sa ma indragostesc de ea :X
Sus In jos
https://green-blood.catsboard.com
Jinxx.

Jinxx.

Puncte : 5499
Data de inscriere : 28/11/2009

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime11/28/2009, 12:13

Mie nu mi s-a părut prea extraordinară.Adică din punct de vedere artistic cam lasă de dorit...Povestea e interesantă,chiar dacă poveşti de dragoste între vampiri şi oameni sunt de când lumea,deci nu are nimic nou,special...whatever.Probabil dacă era scrisă(sau tradusă) într-un alt fel eram de altă părere.
Sus In jos
Tim.

Tim.

Puncte : 5818
Data de inscriere : 30/11/2009
Localizare : Timisoara

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime12/4/2009, 18:16

inca nu am citit cartile dar poate voi incepe sa le citesc desi mai astept pana apare audiobook ca asa am facut si cu primele 5 carti Harry Potter si au fost super asa ascultate dar 6 si 7 trebuie sa le citesc .....asta e am timp.
in legatura cu Twilight.....daca vreti cele 4 volume in limba romana si al 5-lea tradus 11 capitole din 12 sa ma anuntati.
Sus In jos
Strawberry Delight!
Admin
Strawberry Delight!

Puncte : 7371
Data de inscriere : 14/10/2009
Localizare : dark side. we have hentai :]

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime12/5/2009, 03:35

^vezi ca le-a postat ada la sectiunea de download :)
Sus In jos
https://green-blood.catsboard.com
Continut sponsorizat

Twilight (Amurg) Empty
MesajSubiect: Re: Twilight (Amurg)   Twilight (Amurg) Icon_minitime

Sus In jos

Twilight (Amurg)
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Amurg